Terug naar overzicht

Warm bad bij KEMI

De loopbaan van Maartje (41 jaar) begon ooit als schoonheidsspecialiste, maar ze werkt nu alweer negentien jaar voor KEMI! “Ik ben als leek binnengekomen en heb bijna elke afdeling wel gezien. Het voelde meteen als een warm bad.”

Van schoonheidsspecialiste naar werken in de metaal? Hoe dat zo?

“Ik zocht iets naast mijn werk als schoonheidsspecialiste. Via via werd ik getipt voor een parttime functie in de administratie bij KEMI. Ik ben op gesprek gegaan en van beide kanten waren we enthousiast. Na verloop van tijd ging er iemand weg bij de afdeling inkoop en werd ik gevraagd of ik fulltime wilde gaan werken. Toen heb ik mijn werk als schoonheidsspecialiste aan de kant gezet. Inmiddels heb ik veel afdelingen gezien. Van verkoop ging ik naar de expeditie, kantoor en nu dan logistiek.”

Je bent nu bijna twee jaar in je functie bij logistiek. Wat doe je daar precies?

“Ik ben bij logistiek in het begin, samen met de twee andere teamleden, bezig geweest met verbeteringen, efficiënter werken. Zo zijn we aan de slag gegaan met aanpassen van het administratiesysteem. We hebben nu vaste voorraadlocaties en picklijsten. Ook hebben we extra rekken geplaatst om zo meer ruimte, rust en overzicht te creëren. We merken dat het echt wat oplevert en dat vertaalt zich naar de klant. Chauffeurs hoeven steeds minder lang te wachten als ze hun product komen halen.”

Waarom heb je het zo goed naar je zin?

“Behalve dat het lekker dichtbij huis is, is het inhoudelijk nog steeds interessant. Ik heb altijd kansen gekregen bij KEMI, kon doorgroeien en er werd meegedacht met mijn werktijden. En uiteraard de fijne collega’s, Dat is het belangrijkste.”

Mocht iemand nog twijfelen over een baan in de metaal en specifiek bij KEMI, wat zou je diegene mee willen geven?

“Iedereen kan het leren. Pak de kans als je een keer andere branche wil proberen. Bij KEMI staan ze open voor zij-instromers. Ze bieden begeleiding en ondersteuning en een cursus is altijd mogelijk. Voor mij voelde het als een warm bad toen en dat willen we nieuwe collega’s ook bieden. We betrekken je meteen in het team, als collega’s, maar ook als personeelsvereniging proberen we leuke feestjes te organiseren. Je merkt dat KEMI een familiebedrijf is. Het voelt als een familie, je hoeft tegen niemand op te kijken. We zijn zeker allemaal serieus met ons werk bezig, maar er is ook altijd ruimte voor een grapje en een praatje. Onderling maar ook naar klanten toe. Ook de chauffeurs aan de deur moeten zich hier prettig voelen.”

 

Ontdek Kemi

Plaatwerk vraagt om vakmanschap. Dat gaat verder dan topkwaliteit, een slimme machinestrategie en een hoge leverbetrouwbaarheid. Maatwerk in service is net zo belangrijk. Altijd weten waar u aan toe bent, daar draait het om.

Contact person

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder!

T+31 (0)40 204 22 55

Einfo@kemi.nl

Offerte aanvragen